Hotell Continental Inn kan komma att bli en anstalt sedan ägaren fastighetsbolaget Pefab i Stockholm kontaktat Kriminalvården:

Hotell Continental Åre kan bli fängelse

ÅRE (JT) Gruppen av fastigheter i Jämtland som kan byggas om till anstalter växer sedan Kriminalvården fått upp ögonen på Hotell Continental Inn i Såå utanför Åre, samtidigt som planerna att återöppna den tidigare anstalten i Ulriksfors har kommit ett steg närmare.

Publicerad

Läget med överbeläggningar har gjort att Kriminalvården söker med ljus och lykta efter fler fängelseplatser. Idag finns 9000 anstalts och häktesplatser där målet är att de ska växa till 27 000 under de kommande tio åren. 

I Jämtland är nu fyra potentiella fängelser aktuella. En är en anstalt med säkerhetsklass två på Frösön där ärendet just nu ligger hos Mark och Miljödomstolen sedan boende på Frösö Strand överklagat bygglovet. Dessutom letar Östersunds kommun en tomt för ett större fängelse.

Kriminalvården har också dammat av idén att öppna den gamla anstalten Ulriksfors utanför Strömsund. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS