Stor folkmassa samlades runt den lilla scenen när banden från byn uppträdde.

Gemenskap – nyckeln till en lyckad byfest

UNDERSÅKER (JT) Ett samarbete mellan Undersåker IF och Hotell Åre Fjällstra gav byn en oförglömlig dag som skapade gemenskap.

Under flera år har byfesten i Undersåker arrangerats av Undersåker IF, men det var inte förrän förra året som den fick rejäl kraft.
När byfesten arrangerades xå blev Wille Lindberg och hans fru My tillfrågade om att arrangera en byfest tillsammans med Undersåker IF som firade 100 år, vilket var ett erbjudande de tog emot med glädje. 

Nu ett år senare är det en självklarhet att fortsätta samarbetet och göra det till en tradition. Efter förra årets succé och småjusteringar har byfesten i Undersåker dragit till sig allt fler besökare, och tack vare samarbetet mellan företag och bybor har dagen kunnat genomföras.

 – Gemenskapen är tanken bakom denna dag, vi vill skapa en trygg och härlig miljö med aktiviteter för alla åldrar, säger Wille Lindberg som är en av festkommitténs medlemmar.

I år räknar man att upp till 600 besökare har kommit och gått under dagen och majoriteten av gästerna har varit barn. Dagen började med Mini St Olavsloppet där upp till 150 barn var med. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS