Familjen Frenkiel, Astrid, Sam, Jonna och Kristoffer avbröt flytten till Åre två dagar innan flyttlasset skulle gå iväg.
Familjen Frenkiel, Astrid, Sam, Jonna och Kristoffer avbröt flytten till Åre två dagar innan flyttlasset skulle gå iväg.

Fick ingen förskoleplats – familjen avbröt flytten till Åre

ÅRE (JT) Många familjer i Åre kommun står helt utan förskoleplats nu när höstterminen har startat. Det har fått familjer att flytta till andra kommuner.
– Vi valde att ställa in flytten två dagar innan flyttbilen kom, säger Kristoffer Frenkiel.

Publicerad

Kristoffer Frenkiel och hans familj skulle flytta till Åre. Dottern Astrid skulle börja i andra klass och sonen Sam sista året på förskolan men när de hade packat ihop allt inför flytten i kom beskedet: Det finns ingen förskoleplats. Det var sex veckor kvar innan förskolan skulle börja och familjen hade sagt upp barnens platser i hemkommunen så det fanns ingen möjlighet att återvända dit.

Vi blev tvungna att med mycket kort varsel avbryta vår flytt till Åre, två dagar innan den bokade flyttbilen skulle komma. För oss blev det många ringar på vattnet. Vi bestämde oss att flytta till en helt annan kommun. Vi kände oss väldigt besvikna att vi inte kunde genomföra den förändringen vi önskade, säger Kristoffer Frenkiel.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS