Ann-Christin Konstenius vid vävstolen. Bredvid henne står Anita Lidén, på andra sidan om vävstolen Inger Bertilsson och Evy Bruhn.
Ann-Christin Konstenius vid vävstolen. Bredvid henne står Anita Lidén, på andra sidan om vävstolen Inger Bertilsson och Evy Bruhn.

En epok tar slut i Mörsil – skaparverkstaden stänger för gott

MÖRSIL (JT) Nu stänger Mörsils Skaparverkstad för gott, efter närmare tjugo år på nuvarande plats. Tusentals mattor har vävts på vävstolarna här, för att inte tala om alla andra textila verk som sytts, stickats, broderats…

Publicerad Senast uppdaterad

Föreningaren Mörsils Skaparverkstad har hyrt lokalen högst upp i huset på Apoteksgränd i centrala Mörsil sedan 2004. Innan dess höll de till i en mindre lokal på ett annat ställe i byn. Anita Lidén minns att det var i oktober som de flyttade in:

Vi firade vår nya lokal med att sätta upp en vävstol biblioteket i Mörsil. Där satt vi och vävde, vilket barnen från förskolan och skolan var jätteintresserade av.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS