Efterlängtad byggstart av
gång- och cykelbana i Åre

ÅRE (JT) Den 1,5 kilometer långa gång- och cykelvägen längs E14 i Åre har nu haft byggstart. Ett bygge som planerats under flera år.

Publicerad

Redan 2019 beslutade Trafikverket att bygga gång- och cykelväg mellan Vik och Frönäset, en sträcka på cirka 1,5 km öster om Åre by. Planen överklagades till regeringen som avslog överklagan samma år. Från att vid första planeringen varit en budget på runt 19 miljoner har den idag dubblats.

Syftet med bygget är att öka säkerheten för cyklister och gångtrafikanter då sträckan är hårt trafikerad och det går mycket tung trafik. Längs sträckan har det både bebyggts mycket och planeras mer, vilket gör att fler människor rör sig längs vägen.

– Åre är ett växande samhälle och att kunna röra sig med gång och cykel på ett säkert sätt ökar intresset att bosätta sig på den här sidan, har Daniel Danielsson (C) kommunalråd Åre kommun uttalt sig om bygget som nu startat.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS