Donald Monvall, 86, debuterar som författare

KALL (JT) Jämtlandsbördige Donald Monvall utkommer nu med en bok med titeln ”Fjällbruden”.
– Boken handlar om dels självupplevda händelser, dels andras berättande men även om fantasiinspirerande skeenden. Vad som är vad får läsaren själv avgöra. Det är i alla fall ingen självbiografi!

Publicerad

Donald Monvall, 86 år, är uppvuxen vid sundet i Kall. Han gick på Undersåkers samrealskola Järpen. Numera bor han i Hässelby sedan länge: 

– Jag brukar säga att jag var byråkrat, säger han med glimten i ögat om sitt arbetsliv. Men hjärtat klappar fortfarande starkt för Jämtland. 

Han vistas sommartid en hel del i sin födelseby, där brodern tagit över hemgården. ”Fjällbruden” har getts ut av Lava förlag och inleds med ett stycke på jamska. Donald hade ursprungligen tänkt sig att hela boken skulle ha skrivit på jamska. Men som han förklarar i inledningen: ”Men det språket talas av allt färre i Jämtland, så ingen skulle ha kunnat läsa boken. Mycket av stämningen har därför kommit bort, åtminstone för oss som kan jamska. Men nu är det som det är. Boken är skriven på rikssvenska. Kanske.” 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS