Daniel Danielsson (C) konstaterar att man haft en tuff mandatperiod.
Daniel Danielsson (C) konstaterar att man haft en tuff mandatperiod.

Centern nästan halverad i Åre – maktskifte troligt

ÅRE (JT) Centern backar kraftigt, Socialdemokraterna ser ut att bli största parti.

Publicerad

Med bara ett valdistrikt kvar att räkna ser det ut att bli stora skillnader i årets valresultat jämfört med 2018. Centern förlorar 11,2 procent och är inte längre största parti i Åre kommun. Socialdemokraterna ökar starkt med 4,3 procent och blir största parti om valresultatet står sig när alla valdistrikt är räknade. Västjämtlands Väl går framåt med 2,3 procent och verkar bli näst största parti.

Västjämtlands Väl är ett oberoende parti så vi får se vart det landar, för det första måste vi få det slutliga resultatet så vi vet hur många mandat vi har sen får vi ta en diskussion med de andra partierna. Det är glädjande att vi verkar bli näst största partiet i kommunen, det känns jättebra. Vi kommer att sätta oss ner i kväll och ta hand om en förhandlingsgrupp från vår sida, säger Mikael Sundman, Västjämtlands Väl.

Socialdemokraterna i Åre har 24,8 procent av kommuninvånarnas röster tidigt på måndagsmorgonen så det ser ut att bli nytt styre i Åre kommun. Sen 2018 har Centern varit största parti och styrt tillsammans med Kristdemokraterna och Västjämtlands Väl. Nu kan det komma att ändras.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS