Många trivs i Åre.
Många trivs i Åre.

Bra att bo i Åre – men lågt förtroende för politiker och tjänstemän

ÅRE (JT) Det är alls inte så dumt att bo i Åre, tycker en majoritet av de som svarat. Men önskemål om förbättringar saknas inte heller. Det visar resultatet av en medborgarundersökning i kommunen.

Tusen slumpvis utvalda personer över 18 år fick frågorna om hur de tyckte att livet är att leva i Åre. Svarsfrekvensen blev inte jättehög. Cirka 400 personer utgör det statistiska underlaget som visar på toppen i somligt och botten i annat. Rent allmänt tycker över 90 procent att kommunen ändå är en bra plats att bo i.

Ola Skyllbäck är tillförordnad kommunchef sedan november i förra året och ser likheter i många kommuners utmaningar att bli bättre. En av önskemål från kommunens innevånare är att det vore bra med bättre kollektivtrafik till fritidsaktiviteter. Ett önskemål som dessvärre kommer med en plågsam prislapp.

Jag skulle tro att många landsbygdskommuner får ganska lågt på den frågan. Vad många inte tänker på är att biljettintäkterna absolut inte täcker kostnaderna för kollektivtrafik. När jag jobbade i Krokom hade vi bara en enda busslinje, den mellan Krokom och Östersund, som bar sig. Annars är det via skattsedeln det får betalas, säger Ola Skyllbäck.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS