Joakim och Sofia Stenvall med barnen Malte, Sixten och Majken har ganska nyligen flyttat till Rörön och ser marknaden som ett perfekt ställe att träffa bybor som gör saker. För att handla lokalt, det vill de som många andra göra idag. När JT pratar med dem står det vid bordet med havtorn. "Malte tyckte om havtornsmarmeladen", konstaterar mamma Sofia.
Två glada damer som besökte marknaden var Margareta Andersson Åhs, Myrviken och Britt-Marie Forsanker, Åbbåsen. "Det är jättebra här. Så mycket. Jag har passat på att köpa lite till barnbarnen", berättar Margareta.
Wiola Wahlén och Anneli Wallenius stod i caféet under dagen. De jobbade för Månsåsens Bygdegård. De var båda mycket nöjda. "Det har gått bra, det har varit full fart hela tiden. Vi är mycket nöjda med att vi fick så många utställare att komma. Här är fullt", säger Wiola.
Yngve Axelsson från Revsund var nöjd med det han hittills sett. "Jag har bara hunnit kolla runt lite än men det verkar ju kanon. Mycket spännande att se. Och det är mycket folk här redan".

Bildspel: Vårmarknad lockade många besökare i Månsåsen

MÅNSÅSEN (JT) I helgen var det vårmarknad i Månsåsen. Bygdegården var fylld med försäljare av unika egentillverkade hantverk. Här syntes inget legotillverkat så långt ögat kunde nå.

Publicerad

Konceptet lockar. Besökare vill se och finna det där lite unika. Det som man inte hittar i en butik på stan. Att allt är tillverkat av hantverkare i bygderna runt Månsåsen gör marknaden ännu mer lockande för besökare. Här fanns allt från handgjorda smycken, stickade mössor till finsnickeri såsom blomhyllor och träbilar.

Självklart fanns här även försäljning av den mer matnyttiga karaktären. V
ad sägs om tunnbröd, honung och björksav? I ett majväder som kan vara nyckfullt hade arrangören gjort rätt
och hade allt inne på bygdegården.

Här finns gott om utrymme och en rejäl cafeteria som under dagen snabbt fylldes med sugna besökare. Överallt syntes glada ansikten och de flesta bar snart på en kasse med något de köpt. JT:s utsände hittade en ost som gj
orde att det vattnades rejält i munnen så en påse med hem blev det även här.

Se bilderna från marknaden i bildspelet ovan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS