Åre kommun tror på oförändrad budget för mat till skola och omsorg

ÅRE (JT) Åre kommun följer prisutvecklingen på matvaror noggrant men hittills inte behövt göra så många ändringar.
– Åre kommun har en god plånbok när det gäller maten, vi har inte behövt göra några jättegrejor, säger Agnetha Olofsson, kostchef Åre kommun

Publicerad

– Vi har samma avtal i hela länet, vi betalar likadant för råvarorna. Sedan har kommunerna lite olika plånbok, förklarar Agnetha som inte sett några stora problem i Åre än så länge.

– Ibland har det varit produkter som stuckit i väg. Det kan ha varit keso eller kyckling som blivit jättedyr. Då kan det finnas samma typ av produkter i avtalet som går att byta med. Om hallonsylten blivit dyr så har vi bytt mot jordgubbssylt. Sådant märker inte gästen av. Vi har inte behövt servera soppa en extra dag eller annat utan haft samma meny. Förändringarna har bara varit små. Arbetsledarna på varje enhet har haft som krav från min sida att hålla koll på utbudet. Är det dyrt med tomater en period då köper man det inte. Så jobbar vi normalt också. Man jobbar på säsong.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS