Åre kommun ser över elanvändningen

ÅRE (JT) Åre kommun har träffat Jämtkraft för en dialog om elanvändningen.

Publicerad

Elen blir allt dyrare och i ett regeringsuppdrag till energimyndigheten står det att kommuner och regioner måste dra ner på sin energiförbrukning. I Åre kommun har man haft möte med Jämtkraft för att få en bild över hur mycket el som förbrukas i olika verksamheter

Inom vårt rutinmässiga arbete och i miljön i Jämtland är det en förutsättning att tänka till kring elens påverkan, till exempel har flera våra nya investeringar i form av skolor och förskolor byggts utifrån miljö och energi. Där en kostnadsdrivare är ventilation och den anpassas utifrån belastning som tex få personer i byggnaden, även under nattetid, då sänks elkonsumtionen och vice versa man kan kalla den dynamisk, säger Tomas Fornell, Chef för kommunledningskontoret.

Åre kommun har en nära dialog med energimyndigheten, Länsstyrelsen, Jämtkraft och kommunens egna fastighetsbolag Årehus. Ännu är inga beslut tagna för att spara el ytterligare som till exempel minskade öppettider i kommunens verksamheter eller ändrade tider för gatubelysning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS