Uppsagda avdelningschefen kräver en offentlig ursäkt från ansvarig politiker och kommunchefen för hur de har behandlat erfarna medarbetare på socialkontoret.
Uppsagda avdelningschefen kräver en offentlig ursäkt från ansvarig politiker och kommunchefen för hur de har behandlat erfarna medarbetare på socialkontoret.

Medarbetare köptes ut för över fem miljoner kronor

Efter Jämtlands Tidnings artiklar om förhållandena på socialkontoret i Åre har flera personer hört av sig till tidningen. Bland annat har vi fått SMS där ortsbor undrar varför det köpts ut så mycket personal 2018 till en kostnad av över fem miljoner kronor. Det är också tidigare anställda som hört av sig och som drabbats av ledarskapsproblemen. De bekräftar bilden av ett socialkontor som styrs av intriger och vänskapskorruption, där personal löpande bytts ut utan saklig grund.

Publicerad

”Socialchefen tål inte kritik”

Einar Hyldmo är en av personerna som arbetat inom socialtjänsten i Åre kommun. Han blev anställd 2015 inom individ- och familjeomsorgen. 2017 blev han överflyttad till socialkontorets administration där han bland annat hade hand om statistik och intern kontroll.

– Jag blev uppsagd utan grund av socialchefen. Den enda förklaringen jag fick var att socialchefen inte hade tillit till mig. Det handlade ingenting om hur jag skötte mitt jobb, berättar Einar Hyldmo.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS