Merit Hemmingsson ger sig ut på turné.
Merit Hemmingsson ger sig ut på turné.

Merit Hemmingsson aktuell med turné, skiva och dokumentär

LÄNET (JT) Den här veckan ger sig Merit ut på turné, samtidigt som hennes nya skiva som blir en tredje svit i serien Huvva! och en dokumentär sänds på SVT.

Publicerad

Ursprungligen från Gärdsta i Hallen har Merit Hemmingsson varit en del av svenskt musikliv sedan 50-talet men det var vid mitten av 60-talet som inriktningen med hammondorgel tog form. Det var genom kombinationen av det moderna och det traditionella hon gjorde sig känd, den så kallade folkmusikgrooven.

I fjol insåg hon att det gått 50 år sedan flera av hennes låtar blev kända och reaktionen blev Huvva!, samma titel som ett av hennes album gavs ut med 1971.

Det är tolkningar av sådant som jag gjorde för 50 år sedan, som jag gjort i ny tappning nu, med nya namn och nya identiteter, svarar Merit vars nya skiva innehåller fyra låtar och heter ”Huvva! Tredje sviten”. Den släpps fredag 2 december både digitalt och som LP-skiva.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS