Elisabeth Hallbäck ägare av ljusfabriken i Undersåker bokstavligen brinner för sin verksamhet.  
”Att tillverka ljus är som att baka,” säger hon.
Elisabeth Hallbäck ägare av ljusfabriken i Undersåker bokstavligen brinner för sin verksamhet. ”Att tillverka ljus är som att baka,” säger hon.

Ljuset i mörkret kommer från Åre

Ljusfabriken i Åre går mot ljusa tider. Julen har alltid varit bästa tiden för försäljningen och nu tar webbshopen fart och efterfrågan på stearinljusen från Åre ökar stadigt.

Publicerad

Det luktar stearin och jul när man stiger in i den gamla brandstationen i Undersåker. Här är produktionen av stearinljus igång, numera året runt. I stora hav av stearin doppas vekarna upp och ner, för att bli till olika former av stearinljus.

För tre år sedan tog Elisabeth och Johan Hallbäck över verksamheten och lokalerna, sedan dess har efterfrågan på deras hantverk ökat stadigt.

– I år har vi missat höstmarknaden i Åre men vi har haft fler besökare i vår butik istället. Sedan ser vi att försäljningen ökar i vår webbshop och det är roligt, säger Elisabeth Hallbäck, som aldrig tröttnar på att stöpa ljus.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS