Thorleif Svensson fotograferade rockbandet Queens sista turné 1986. Nu finns utvalda fotografier på Åregården, redan i entrén möts man av bandets sångare Freddie Mercury i storformat.
Thorleif Svensson fotograferade rockbandet Queens sista turné 1986. Nu finns utvalda fotografier på Åregården, redan i entrén möts man av bandets sångare Freddie Mercury i storformat.

Sista turnén med Queen på foto i Åre

Det brittiska rockbandet Queens sista turné finns nu att beskåda i form av fotoutställning på Åregården. Att utställningen hamnade där var en ren händelse på grund av Coronan.

Publicerad

I över 30 år har diabilderna legat undangömda i ett privat arkiv hos fotografen Torleif Svensson i Stockholm. Under åren har han till vänner och bekanta gärna berättat de många turerna kring hur han blev bandets fotograf för deras stora turné 1986.  Att det skulle bli deras sista turné visste varken Torleif Svensson eller musikerna då. 

– När det gått 30 år efter sista turnén, så väcktes mina tankar igen på att jag skulle ta fram bilderna. Men för att göra en utställning krävdes pengar; att ta fram foton av diabilder och bearbeta dessa och att hitta lämplig lokal för utställningen, det kostar en del, säger Torleif Svensson när Jämtlands Tidning träffar honom på Åregården där flera av bilderna nu finns att se och också köpa i begränsade upplagor. 

Det ekonomiska löste sig med hjälp av stöd från Joakim Kuylenstierna som gillade idéen. Så i fjol under våren var alla utvalda bilder klara för att visas.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS