Maria Åslund framför sin förgätmigejblå, rullande blombod.
Maria Åslund framför sin förgätmigejblå, rullande blombod.

Hon satsade på mobil blomsterhandel

KROKOM-ÅRE (JT) Sedan i somras finns det en rullande blombod. Det är Maria Åslund som blivit mobil.– Ja, det är ju modernt med pop-up butiker, så jag tänkte att jag skulle prova.

Publicerad

Maria har en rullande blombod

Maria bor i Söderåsen i Offerdal, där hon har en liten blomsteraffär hemma på gården. ”Blomboden Förgätmigej” heter den och i den gamla bakstugan säljer hon krukväxter, snittblommor och lite annat. Man kan även beställablomsterarrangemang till fest, bröllop, begravning och liknande. Hon har också jobbat säsongsvis på Ocke trädgård och även haft en bod där. Tanken på att bli rullande hade funnits där ett tag, innan hon gjorde slag i saken.

– Den här vagnen hittade jag på Blocket och det är perfekt att den är blå, blå som mitt företagsnamn förgätmigej! Det är väldigt trevligt att köra omkring med den och jag kan verkligen tillmötesgå kunderna.

När Jämtlands Tidning får en pratstund med Maria, står hon vid Sundings konditori i Mörsil. Konditoriets ägare Anette Henriksson tycker det är jättebra:

– Javisst, vi hjälper varandra att dra kunder.

Och kunderna kommer. En av dem är Mörsilsbon Johanna Arvidsson, som närmar sig den blå vagnen med bestämda steg. Hon kommer direkt från jakten och är sugen på att köpa lite höstväxter. 

– Jag visste att hon skulle stå här, så jag ville passa på så här på hemvägen.

Maria har tidigare också stått vid Tinas Praliner i Helleberg, vid Kretsloppshuset i Mörsil, vid Åre glashytta… Men det är för tidigt ännu att säga hur det går:

– Jag satte bara igång, utan prognoser eller liknande, jag var så sugen på att prova helt enkelt.

En gång i veckan hämtar hon sina växter i Mörsil, dit de kommer med lastbil från Holland. Maria är även ombud för Interflora via Ocke trädgård, men håller nu på att omförhandla så att hon blir ombud själv. Hemma på gården i Söderåsen är det även julgransodling.

Powered by Labrador CMS