Urban Widholm kontaktade genast Frank Olofsson i Ljustorp när han hörde om insamlingen till ambulanser. Nu jobbar han i Jämtland för att få ihop pengar och förnödenheter.
Urban Widholm kontaktade genast Frank Olofsson i Ljustorp när han hörde om insamlingen till ambulanser. Nu jobbar han i Jämtland för att få ihop pengar och förnödenheter.

Urban skickar ambulanser till Ukraina

UNDERSÅKER (JT) Med ett engagemang som smittar har Urban Widholm fått företag att skänka stora summor pengar till ambulanser som skickas ner till Ukraina. Hittills har det blivit tre stycken och en fjärde är på gång.

Publicerad

Urban Widholm är känd för många för att engagera sig humanitärt. Tidigare har det bland annat varit afghanska ungdomars rätt att få stanna i Sverige. Nu har Urban engagerat sig i Ukraina och det hemska som händer där. Det handlar främst om att skicka ambulanser ner till krigshärdarna. Fullt utrustade för att kunna användas direkt.

Hittills har tre ambulanser införskaffats i samarbete Jämtland, Härjedalen och Västernorrland. Insamlingen går under
namnet "Blåljus till Ukraina" och startades av Frank Olofsson och Ljustorps IF. När Urban hörde talas om insamlingen kontaktade han genast Frank och erbjöd sin hjälp. Den tredje ambulansen, som Region Västernorrland skänkt, skickas ner den 2 maj om allt g
år som planerat.

Tills dess har Urban den när han står utanför butiker i Jämtland och samlar in förnödenheter och pengar.

– Det ger mer styrka i arbetet att ha ambulansen med sig. Så mycket engagemang och reaktioner från små barn till äldre människor. Alla bryr sig.

Insamling för en fjärde ambulans har redan startats och det behövs minst 100.000 kronor. Ambulanserna är inte nya utan har ett antal mil på nacken men fungerar ännu utmärkt för att kunna användas för transport av skadade eller sjuka i Ukraina. Men projektet nöjer sig inte med de fullt utrustade ambulanserna.

När ambulanserna körs ner är de förutom fullt vårdutrustade fyllda av annat material och råvaror. Urban åker bland annat runt och ställer sig utanför livsmedelsbutiker.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS