Sätherbergs tal var mer en dialog där Martine Eng ställde frågor. Besökare fick också chans till några frågor vilket inte många tog.
Sätherbergs tal var mer en dialog där Martine Eng ställde frågor. Besökare fick också chans till några frågor vilket inte många tog.

Landsbygdsministern om Åre: "Enorm bostadsbrist"

MÖRSIL (JT) Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg började 1 maj firandet med ett frukostmöte i sin hemkommun, närmare bestämt på Brinkeboda i Mörsil. JT fick möjlighet att prata med henne stund om tankarna angående Åres framtid.

Publicerad

– Åre är en stor kommun och det behövs olika åtgärder i olika kommundelar. Satsningar på lanthandeln är enormt viktig. De har mat men oftast även en massa annat, de kan vara apotek och utlämning för olika saker. Stödet till lanthandlarna måste fortsätta. Det är superviktigt.

Sätherberg ser att även drivmedelsstationerna är viktiga.

– Man ska ha någonstans att tanka utan att man behöver åka för långt. De två åtgärderna är viktiga för de som bor glesare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS