Malin Jönsson i Stora Blåsjöns Sportbod
Malin Jönsson i Stora Blåsjöns Sportbod

Drömmen om snö blev verklighet

I Sportboden vid Vildmarksvägen jobbar en helikopterpilot. Malin Jönsson driver butiken sedan fyra år vid Stora Blåsjöns Fjällanläggning. Hon har hittat sin plats som entreprenör och förverkligat en dröm att få jobba med snö. Kanske är det så att hennes försäljning av kite/drak-prylar ligger nära piloten Malin.

Publicerad

– Jag vill inte bara åka skidor, jag vill sälja också, säger Malin som vid sidan om Sportboden har startat en hemsida, H2Osport.se, där allehanda vatten- och snögrejer finns att köpa.

– Pappa slängde mig på skidor från det jag var ett år, och jag vet att jag önskade mig snö i julklapp i många år. Men vintern i Stockholm klarar jag inte av längre. Så småningom fick jag jobb i Arjeplog på på biltestbanan, jag tog flygcertifikat, och nu är jag här efter att ha jobbat som helikopterförare i Gäddede. Jag gör det fortfarande, men nu håller jag mest på med bokningar. Just nu är helikoptern i södra Sverige, men jag väntar på att den kommer hit. Annars har jag flugit fiskare, jägare och vandrare upp på fjället. Blåsjöns Fjällanläggning drev själva Sportboden, men jag fick ta över driften. Jag såg ju att det går att utveckla. Sportboden är mitt arbete. Det går ganska bra med nätförsäljningen, men nu är det bekymmer med leveranser på grund av coronan, berättar Malin.

Det här skulle kunna utformas till en platsannons. Hon behöver ha någon som tar hand om affären när hon måste ägna sig åt skidliften, pistning eller sin nätförsäljning.

– Men, tillägger hon, det är boende som saknas här.

– Det var synd att vi inte pistade ända fram till första juni, hade vi gjort det hade skidlandslaget velat komma. Det gäller att få upp besöksantalet i anläggningen, säger Malin som ingår i styrelsen för Blåsjöns Fjällanläggning.

Powered by Labrador CMS