Fredrik Broman manager för World Cup har haft hektiska dagar för att förbereda att ta emot 52 tävlande från 18 nationer i samband med slalomtävlingarna den 12 till 13 mars i Åre.
Fredrik Broman manager för World Cup har haft hektiska dagar för att förbereda att ta emot 52 tävlande från 18 nationer i samband med slalomtävlingarna den 12 till 13 mars i Åre.

Världscuptävlingarna i Åre "Att hålla sig i sin egen färgbubbla"

I helgen var det världscuptävlingar i slalom i Åre. En omständig manöver för arrangören i dessa pandemitider. Tävlande och serviceteam flögs in i eget chartrat plan, som bekostas av arrangören.

Publicerad

Vid infarten till tävlingsarenan VM8:an står Frida Blomberg med munskydd, med artighet stoppar hon besökare från att ta sig in.

– Innanför den här avstängningen får bara Coronatestade personer vara, säger hon. Frida Blomberg går eventutbildningen i Åre och har arbetat hela veckan med tävlingarna. Hela hennes klass är på plats. Totalt är det 200 volontärer som varje dag måste testa sig för Corona innan de börjar sitt arbetspass. Arbetet med Coronatesterna sköts av skolkamraten Maria Ringvall, som berättar att testningarna fungerat jättebra.

– Alla är förstående för situationen och det har flutit på bra med testerna, säger hon.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS