Tomas Fornell ny t f socialchef i Åre samtidigt går han PWC toppledareutbildning.
Tomas Fornell ny t f socialchef i Åre samtidigt går han PWC toppledareutbildning.

Tomas Fornell går toppchefsutbildning men kräver återhållsamhet av medarbetarna

Tomas Fornell som varit tillförordnad kommunchef i Åre blir från och med den 12 oktober ny tillförordnad socialchef i kommunen. Samtidigt går han en toppledarutbildning som Åre kommun betalar.

Publicerad

– Det är en tillfällig lösning fram till årsskiftet, då vi hoppas ha en ny socialchef på plats, säger Tomas Fornell. Den tidigare socialchefen som varit socialchef tre år i Åre har redan börjat jobba 50 procent hos sin nya arbetsgivare Helsingborgs Stad och hen slutar på Åre kommun den 12 oktober.

I sin roll som kommunchef gick Tomas Fornell i maj ut via intranätet till sina medarbetare och krävde åtgärder för att minska kostnader och värna skattemedel i Åre. Bland annat krävde han av personalen ”återhållsamhet gällande utbildningar, fokus på att nyttja webbutbildningar.” Men det hindrade inte honom från att anmäla sig själv till PWC:s exklusiva toppledarutbildning – ett managementprogram för toppledare inom offentligsektor. Avgiften för kommunen för utbildningen är drygt 120 000 kronor. Samma utbildning betalade kommunen för övrigt åt hans föregångare, socialchefen. Tomas Fornell har tidigare arbetat inom tekniska enheten och inköpsavdelningen på kommunen. Sedan i höstas har han varit tillförordnad kommunchef. Tjänsten som kommunchef har blivit tillsatt med Kaj Söder som närmast kommer från utbildningskontoret i Upplands-Bro. Enligt Tomas Fornell pågår rekryteringen av en ny socialchef.

– Jag har fått in ansökningshandlingar men skulle vilja få in fler ansökningar från personer som har en bredare kompetens, säger Tomas Fornell. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS