Tomas Fornell ny t f socialchef i Åre samtidigt går han PWC toppledareutbildning.
Tomas Fornell ny t f socialchef i Åre samtidigt går han PWC toppledareutbildning.

Tomas Fornell går toppchefsutbildning men kräver återhållsamhet av medarbetarna

Tomas Fornell som varit tillförordnad kommunchef i Åre blir från och med den 12 oktober ny tillförordnad socialchef i kommunen. Samtidigt går han en toppledarutbildning som Åre kommun betalar.

Publicerad

– Det är en tillfällig lösning fram till årsskiftet, då vi hoppas ha en ny socialchef på plats, säger Tomas Fornell. Den tidigare socialchefen som varit socialchef tre år i Åre har redan börjat jobba 50 procent hos sin nya arbetsgivare Helsingborgs Stad och hen slutar på Åre kommun den 12 oktober.

I sin roll som kommunchef gick Tomas Fornell i maj ut via intranätet till sina medarbetare och krävde åtgärder för att minska kostnader och värna skattemedel i Åre. Bland annat krävde han av personalen ”återhållsamhet gällande utbildningar, fokus på att nyttja webbutbildningar.” Men det hindrade inte honom från att anmäla sig själv till PWC:s exklusiva toppledarutbildning – ett managementprogram för toppledare inom offentligsektor. Avgiften för kommunen för utbildningen är drygt 120 000 kronor. Samma utbildning betalade kommunen för övrigt åt hans föregångare, socialchefen. Tomas Fornell har tidigare arbetat inom tekniska enheten och inköpsavdelningen på kommunen. Sedan i höstas har han varit tillförordnad kommunchef. Tjänsten som kommunchef har blivit tillsatt med Kaj Söder som närmast kommer från utbildningskontoret i Upplands-Bro. Enligt Tomas Fornell pågår rekryteringen av en ny socialchef.

– Jag har fått in ansökningshandlingar men skulle vilja få in fler ansökningar från personer som har en bredare kompetens, säger Tomas Fornell. 

LOTTE MJÖBERG och KARIN BÅNGMAN

Powered by Labrador CMS