Koreanskt i Åre: lokalproducerad kimchi

David Schützer i Duved lokalproducerar den koreanska nationarätten kimchi. Foto: Darren Hamlin

Kimchi är traditionell koreansk mat, något av en nationalrätt i landet. De fermenterade och kryddade grönsakerna äts vid varje måltid. Det gör David Schützer i Duved också. Han har en koreansk mamma och nu har han startat egen tillverkning av kimchi under namnet Åre Mountain Kimchi.

David är 46 år och arbetar som affärsresekonsult. När han blev deltidspermitterad drog han i höstas igång sin kimchi-tillverkning. Han gör kimchin för hand i ett produktionskök och säljer via utvalda ICA-affärer, Reko-Ring samt genom brevlådeleveranser. –I förra veckan gjorde jag 47 kilo kimchi, denna vecka siktar jag på att göra 65 kilo. Och efter som det handlar om jäsning, alltså en levande process, är det noga: –Ja, jag låter kimchin jäsa i 48 timmar innan jag kyler ned den till två grader.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Digital 1 månad

65 kr

Köp nu

Digitalt 24 timmar

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS