Koreanskt i Åre: lokalproducerad kimchi
David Schützer i Duved lokalproducerar den koreanska nationarätten kimchi. Foto: Darren Hamlin
Kimchi är traditionell koreansk mat, något av en nationalrätt i landet. De fermenterade och kryddade grönsakerna äts vid varje måltid. Det gör David Schützer i Duved också. Han har en koreansk mamma och nu har han startat egen tillverkning av kimchi under namnet Åre Mountain Kimchi.
David är 46 år och arbetar som affärsresekonsult. När han blev deltidspermitterad drog han i höstas igång sin kimchi-tillverkning. Han gör kimchin för hand i ett produktionskök och säljer via utvalda ICA-affärer, Reko-Ring samt genom brevlådeleveranser. –I förra veckan gjorde jag 47 kilo kimchi, denna vecka siktar jag på att göra 65 kilo. Och efter som det handlar om jäsning, alltså en levande process, är det noga: –Ja, jag låter kimchin jäsa i 48 timmar innan jag kyler ned den till två grader.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu