Med färgglada strutar på huvudet och äggkartonger ska Åre kommuns tjänstepersoner tänka i nya banor. Ett påkostat rum kallat innovationslabbet med klipp- och klistramaterial har öppnats. Enligt källor upplevs investeringen som ”pinsam” och som en ”lekstuga”. Denna besökare har på sig en gulfärgad hatt, vilket ska stå för ett positivt och konstruktivt tänkande.

Kaos på socialkontoret i Åre

Hitte-på-jobb, vänskapsrekrytering, svällande administration och orosanmälningar riktade mot socialchefen. Så har det enligt källor sett ut på Åres socialkontor under ledning av socialchefen som tillträdde 2017. Något som kostat skattebetalarna åtskilliga miljoner kronor.

Publicerad

Kvalitetsteam och innovationsrum utan faktisk nytta

Redan året efter hen tillträder som chef riktas det kritik mot hens ledarskap i en IVO-anmälan. Denna del av IVO-anmälan lämnas utan åtgärd. Samma år anmäls socialchefen också till Justitieombudsmannen.

Jämtland Tidning har tagit del av orosanmälningar från medarbetare som skickats till kommunens personalavdelning. Där framkommer en bild av en ledare som styr genom personangrepp och kränkningar. Det är en svidande kritik mot Åres socialchef och hens sätt att styra och leda verksamheten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS