Längs den här smala grusvägen utan belysning ska nu barn från 10 år i Vällviken gå, tre kilometer enkel väg till skolbussen och tre kilometer hem varje dag.
Längs den här smala grusvägen utan belysning ska nu barn från 10 år i Vällviken gå, tre kilometer enkel väg till skolbussen och tre kilometer hem varje dag.

Föräldrar kritiska till nya riktlinjer för skolskjutsen i Åre – barn får gå 8 km

Nästan nio timmars skoldag och åtta kilometers promenad. Det blir resultatet för vissa elever i Åre kommun på grund av ändrade riktlinjer för skolskjutsar. Drabbade barn och föräldrar i Vällviken och Kläppe som har sina barn i Hallens Kyrkskola är upprörda över beslutet.

Publicerad

Åre kommun beslutar om nya riktlinjer för skolskjutsar

I början av sommaren beslutade Åre kommun om nya riktlinjer för skolskjutsar som börjar gälla vid terminsstart den här veckan. Det är länstrafiken tillsammans med skolcheferna som arbetat fram förslaget som Åre kommuns barn- och utbildningsnämnd beslutat om.

Förvirringen bland familjerna som har barn med längst skolväg till Hallens Kyrkskola är stor. Några familjer har ännu inte fått besked om att deras barn ska promenera flera kilometer för att ta sig till linjetrafikens hållplats och skolbussen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS