Djupa hål i hjulspåren på vägen på bron vid Undersåker är förenat med trafikfara. Yrkeschaufförer har påtalat problemet men inget händer. Inte ens varningsskyltar har satts upp.
Djupa hål i hjulspåren på vägen på bron vid Undersåker är förenat med trafikfara. Yrkeschaufförer har påtalat problemet men inget händer. Inte ens varningsskyltar har satts upp.

Boende i Undersåker: Bron en trafikfara

UNDERSÅKER(JT) Bron över järnvägen och Indalsälven vid kyrkan i Undersåker är full av gropar. Ortsbefolkningen har vid upprepade tillfällen påtalat problemet men inget händer. Nu kräver en av de boende att våra lokala riksdagspolitiker i regeringsställning tar sitt ansvar och åtgärdar vägen.

Publicerad

Lokalbefokningen rasar mot den undermåliga bron

Det handlar om länsväg Z696 en av statens vägar med utfart till E14 intill Undersåkers kyrka. Såväl utfarten som bron över järnvägen och Indalsälven behöver renoveras.

– Det går mycket tung trafik på vägen lastbilar som timmerbilar och kommunens slambilar, det gör att potthålen blir djupare för varje dag som går, säger P-G Holmström själv är boende i området och yrkeschaufför. Enligt honom är hålen så djupa att det är förenat med fara för inte minst cyklister och motorcyklister att köra på vägen.

– Det finns ingen vägbelysning och groparna är i hjulspåren. Det finns inga varningsskyltar utsatta. Det har varit så här länge och det blir bara värre för varje dag, säger P-G Holmström. Han pekar på att det också varit flera incidenter vid utfarten till E14 från samma väg.

– Här är sikten skymd och det är trångt.

P-G Holmström har ringt till Svevia i Krokom som har uppdrag av Trafikverket att ha ansvar för vägen. Men det händer inget, inte ens varningsskyltar har satts upp.

– Jag har hört av mig till Svevia men det enda jag får till svar är att de ska ta med sig frågan till sin ”brogrupp” men sedan händer ingenting, säger Holmström. Han har full förståelse för att Trafikverket har en tajt budget och att pengarna inte räcker till allt underhåll men han säger samtidigt att då får våra lokala riksdagspolitiker agera i frågan och ta sitt ansvar. Anna-Caren Sätherberg (S), Kalle Olsson (S) och Pär Åsling (C) är från länet och är med i regeringsunderlaget men de har inte levererat.

– Nu måste våra lokala riksdagspolitiker ta sitt ansvar och agera så att vi får tillräckligt med pengar att underhålla vägarna i länet. Det är deras uppgift. Som det ser ut på bron i Undersåker med hål som inte åtgärdas, så får det inte gå till. Det handlar om trafiksäkerhet och vi är beroende av fungerande vägar, säger P-G Holmström.

Powered by Labrador CMS