Ett verk som hänger på väggen i innovationslabbet i Åre.
Ett verk som hänger på väggen i innovationslabbet i Åre.

Åres fd socialchef fick toppjobb i Helsingborg

Kommer ni ihåg innovationslabbet i Åre kommun? Det, som den dåvarande socialchefen skapade, och som väckte ett ramaskri när Jämtlands Tidning skrev om det. Nu visar det sig att inspirationen till innovationslabbet kom från Helsingborgs stadsdirektör Palle Lundberg. Och socialchefen har nu lämnat Åre och nyligen påbörjat en ny tjänst som socialdirektör – i Helsingborg stad. Utan att behöva lämna några referenser.

Publicerad

Utan referenser med hänvisning till innovationslabbet

Med färgkritor, äggkartonger, heminredningstidskrifter och partyhattar i olika färger skulle innovationslabbet medverka till ”skapande processer och innovationer” inom socialförvaltningen i Åre kommun. Partyhattarnas olika färger anspelade på en populärpsykologisk teori av Edward de Bono, som inte har någon vetenskaplig förankring.

Varifrån inspirationen till detta kom, uppdagades när Jämtlands Tidning bad att få läsa hens tjänsteansökan till Helsingborg. Tjänsten som socialdirektör utannonserades nämligen under försommaren. Hen skriver i sin ansökan flera gånger om Palle, utan efternamn, exempelvis:  ”Efter att ha träffat Palle så har jag tillsammans med kontorets innovationscoacher startat ett innovationslab som ska vara ett nytt sätt att tänka medborgardialoger och medborgar- och brukarsamverkan”.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS