Samtidigt som mer pengar anslås för personer inom LSS och till personer som står långt från arbetsmarknaden i Åre kommun, så upplever Tomas Höglund i Mörsil att situationen för honom försämrats. Han har nu anmält kommunen till Diskrimineringsombudsmannen.

Åre kommun anmäld till Diskrimineringsombudsmannen

MÖRSIL (JT) Tomas Höglund i Mörsil har reagerat på försämringarna inom LSS och arbetsmarknadsenheten och anmält Åre kommun till Diskrimineringsombudsmannen. Trots upplevda försämringar har Åre kommunen anslagit mer resurser till den här gruppen över tiden.

Publicerad

Många försämringar de senaste åren

–Vi har fått mer resurser och ökat vår verksamhet de senaste åren och fått möjlighet att hjälpa fler till ett jobb, säger Karin Ramström som är arbetsmarknadschef i Åre kommun, en funktion som hjälper människor som står långt ifrån arbetsmarknaden.

LSS är lagen om stöd och service till vissa funktionsnedsättningar. Den handlar om att personer med funktionsnedsättningar har rätt till ett eget självständigt liv med en meningsfull sysselsättning. En person som i princip i hela sitt yrkesverksamma liv varit beroende av LSS är Tomas Höglund som har Aspergers som numra ingår i diagnosen ASD – Autism spectrum disorder.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS