Inga slopade tillsynsavgifter för lantbrukare i Åre

ÅRE (JT) Åre kommun beslöt 2021 att själva ta kostnaderna för alkohol- och serveringstillstånd och i linje med att lantbrukare i dagsläget har det extra tufft fanns nu ett förslag att göra samma sak med lantbrukare. Så blev det inte.

På kommunstyrelsen möte i onsdags låg ett förslag från ledamöter att tillsynsavgifterna för lantbrukare i Åre kommun faktureras kommunstyrelsen. Förslaget var lagt av Can Savran (C) med instämmande av Kerstin Strömberg (C) och Linnea Haggren (KD).

Elon Wissing (MP) med instämmande av Gabrielle Nyberg (M) föreslog att förslaget skulle avslås. Vid första röstningen fann ordförande att kommunstyrelsen godkänt Can Savrans förslag. Dock begärdes omröstning. Omröstningsresultatet blev 5 ja-röster för Can Savrans och 8 nej-röster för Elon Wissings förslag.

Därmed avslogs förslaget och lantbrukare kommer även fortsättningsvis att få betala tillsynsavgifter. Daniel Danielsson (C), Sylvia Eckerdal (C), Kerstin Strömberg (C)
, Can Savran (C) och Linnea Haggren (KD) reserverade sig till förmån för Can Savrans förslag och noterade till protokollet:

"Det är en märklig prioritering att vi som kommun under 2021 beslutade att ta kostnaden för alkohol- och serveringstillstånd för ber
örda företagare på grund av pandemin, men idag väljer att inte ta kostnaden för tillsyn för jordbruksföretag som är grunden för livsmedelsproduktionen."

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS