Projektledaren Joakim Sandström.
Projektledaren Joakim Sandström.

Miljonprojekt ska hjälpa unga vuxna i Krokom och Åre

KROKOM/ÅRE (JT) Nu drar ett stort, årslångt projekt igång i Åre och Krokom, vid namn Fenix. Projektet riktar sig till unga vuxna i målgruppen18-25 år, som varken arbetar eller studerar.

Publicerad

En projekthandledare kommer att befinna sig i Åre och en handledare kommer att finns i Krokom. Projektet drivs av Medborgarskolan Region Mitt. Projektledare Joakim Sandström i Östersund förklarar:

Vi startat projektet nu i början av januari, så fort vi rekryterat de båda handledarna. Projektet kommer att innefatta 15 stycken deltagare var i dessa kommuner, som utgör vår målgrupp. De kanske är hemmasittare eller arbetslösa, vi vet faktiskt inte och pandemin kan ha förvärrat deras situation. Handledarna kommer att vara ute på fältet mycket.

Målet att varje individ i målgruppen ska hitta sin egen drivkraft för att utvecklas och närma sig arbete eller studier. Detta ska göras genom ett varmt och positivt bemötande där individen får stöttning genom tex motiverande samtal (MI) för att komma vidare. Genom projektet ska det också ges möjlighet för deltagarna att upptäcka eller utveckla ett nytt fritidsintresse där varje individ får växa utifrån sitt egna engagemang.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS