Använd din röst – för en grön och öppen folkkyrka

Nu är det dags för val, kyrkoval. Mellan den 6 - 19 september kan alla medlemmar över 16 år i Svenska kyrkan vara med om att utse företrädare till kyrkofullmäktige, stift och kyrkomöte.

Visst spelar det roll om du röstar i kyrkovalet. Genom att rösta visar du att du ger Svenska kyrkan mandat att vara en viktig demokratisk samhällsaktör, vilka du vill ge förtroendet att leda vår kyrka, vilken riktning du vill se och vad du vill att kyrkan ska prioritera.

Kyrkan har en mycket viktig roll i vårt samhälle. Vi behöver en öppen folkkyrka i alla delar av vårt land. Kyrkan ska vara en tillgänglig plats där alla oavsett bakgrund eller identitet känner sig välkomna och sedda, oavsett om man är van kyrkobesökare eller på besök för första gången. Grunden för församlingens arbete är gemenskap genom berörande gudstjänster, men alla de mötesplatser som kyrkan skapar måste tillvaratas och där har även det digitala mötet en viktig roll. Det är viktigt att vi fortsätter öka tillgängligheten med hjälp av ny teknik så vi når fler och även fysiskt otillgängliga kyrkobesökare.

Vi stödjer och vill utveckla det ideella engagemanget för medmänskliga gärningar som finns inom Svenska kyrkan. Alla som vill ska kunna arbeta ideellt i kyrkan i en gemenskap där alla behövs. För oss är det viktigt att medlemmarna känner delaktighet i församlingens verksamhet och beslut. Därför måste församlingen vara byggd underifrån så att medlemmarna kan vara med och påverka aktivt.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS