Många vänner och bekanta träffades på den efterlängtade marknaden.

Allhelgonamarknad med kyrklig förbön

RÖDÖN (JT) Allhelgonamarknaden på Rödön på lördagen blev oerhört välbesökt med bilköer på tidvis flera hundra meter. Man räknade in flera tusen besökare, som vandrade bland kyrkstallarna men även i kyrkan, på kyrkogården och i församlingshemmet.

Publicerad

Rödöns hembygdsförening arrangerade traditionsenligt marknaden, och höll även i det populära caféet inne i församlingshemmet. För det var på kyrkans mark marknaden hölls: i och utanför de gamla kyrkstallarna. Sammanlagt var det 28 utställare.

I mitten stod Johannes Swahn-Paulsson, församlingsherde för Ås och Rödön, och sålde lotter till förmån för vänortsförsamlingen i Kisinga i Tanzania. Kyrkan var öppet och dit var det en strid ström med besökare i denna allhelgonatid för ljuständning och en stilla stund. Inne under kyrkans valv kunde man också gå en vandring, ”Sagan om ljuset”, med sex stationer.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS