Stipendiaten Klas Höglund.
Stipendiaten Klas Höglund.

Årets Allan Edwall-stipendium

Krokom (JT) Det är Klas Höglund som blivit 2021 års Allan Edwall-stipendiat. Han kommer från Aspås och utbildar sig nu till studiomusiker. Förutom ära får han 10 000 kronor. Han fick i somras kulturstipendiet till Peterson-Bergers minne.

Publicerad

Allan Edwall-stipendiet kommer att delas ut på trettondagen den 6 januari, i Folkets Hus Hissmofors. Det blir underhållande helkväll i Allan Edwalls anda. Stipendiets syfte är att stimulera till fortsatt utveckling inom sin konstart och motiveringen till att Klas Höglund fick det, lyder:

Klas Höglund från Aspås har under sin uppväxt varit omgiven av musik och började själv spela vid åtta års ålder. Under högstadiet insåg Klas att musik var vad han ville hålla på med inom sitt yrkesliv och därefter har resan gått via estetprogrammet på Jämtlands gymnasium och Mellansels folkhögskola till att nu studera vid musikhögskolan i Piteå där Klas utbildar sig till studiomusiker. Klas är en omtyckt instrumentalist - både av publik och av medmusikanter. Med bas som huvudinstrument rör han sig ledigt mellan olika musikgenrer och beskrivs som noggrann, trevlig och lätt att samarbeta med.”

Krokomsbon Gunnar Rindå från stipendiekommittén säger:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS