Artist med rötter i Jämtland albumdebuterar

LÄNET (JT) En mil från Mörsil hittar man den lilla byn Sällsjö. Med ungefär 30 bofasta invånare känns det som en skräll att en så liten by kan ha givit upphov till någon som låter så stor: Juni Vinter.

Juni Vinter, som egentligen heter Anton Olsve, kommer från Sällsjö utanför Mörsil och släppte i dagarna sitt debutalbum.
Juni Vinter, som egentligen heter Anton Olsve, kommer från Sällsjö utanför Mörsil och släppte i dagarna sitt debutalbum.
Publicerad

Den 10 juni släpptes Juni Vinters debutalbum “Vilse i Drömmen” och det har för artisten varit ett intensivt år av inspelning och produktion. Pandemin har inte gjort det lätt för nya artister att slå igenom men Juni Vinter har inte påverkats överdrivet negativt av restriktioner och isolering. Snarare har han haft mer tid att ägna åt musiken.

– Jag tror bara jag har skrivit mer musik än vanligt och jag har kunnat vara i studion mer. Det som kanske har påverkats mest är att jag inte kunnat besöka Jämtland på länge. Nu ska jag till slut upp i juli, säger han.

Juni Vinter bor i Stockholm men har spenderat stora delar av sin uppväxt i Sällsjö, cirka en mil från Mörsil. Hans familj har haft en gård där sedan 1870-talet och han minns de ensamma men fridfulla somrarna som spenderades där.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS