Artist med rötter i Jämtland albumdebuterar

LÄNET (JT) En mil från Mörsil hittar man den lilla byn Sällsjö. Med ungefär 30 bofasta invånare känns det som en skräll att en så liten by kan ha givit upphov till någon som låter så stor: Juni Vinter.

Juni Vinter, som egentligen heter Anton Olsve, kommer från Sällsjö utanför Mörsil och släppte i dagarna sitt debutalbum.
Publicerad

Den 10 juni släpptes Juni Vinters debutalbum “Vilse i Drömmen” och det har för artisten varit ett intensivt år av inspelning och produktion. Pandemin har inte gjort det lätt för nya artister att slå igenom men Juni Vinter har inte påverkats överdrivet negativt av restriktioner och isolering. Snarare har han haft mer tid att ägna åt musiken.

– Jag tror bara jag har skrivit mer musik än vanligt och jag har kunnat vara i studion mer. Det som kanske har påverkats mest är att jag inte kunnat besöka Jämtland på länge. Nu ska jag till slut upp i juli, säger han.

Juni Vinter bor i Stockholm men har spenderat stora delar av sin uppväxt i Sällsjö, cirka en mil från Mörsil. Hans familj har haft en gård där sedan 1870-talet och han minns de ensamma men fridfulla somrarna som spenderades där.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS