Nytt akutsjukhus kan bli verklighet i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Under tisdagen ska politikerna i regionstyrelsen behandla frågan om en utredning för 4 miljoner. Ett ja innebär ett första steg mot ett nytt akutsjukhus bredvid det nuvarande sjukhuset.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är på den så kallade BUP-tomten bredvid nuvarande sjukhuset som många vill se ett nytt akutsjukhus. Tanken har funnits länge, men saknat ekonomisk grund. Det förstudien nu ska svara på är vilken vård som kan rymmas i det nya huset, hur lång tid projektet kan ta och vad den slutliga kostnaden blir.

Meningen är att förstudiens kostnad på 4 miljoner kronor ska hämtas ur de 45 miljoner som för år 2022 avsatts till upprustning och renovering av det gamla sjukhuset.

År 2021 ansåg Tom Silverklo som är ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden att ekonomin i regionen hade förbättrats så pass att planerna på ett nytt akutsjukhus fått ny aktualitet och beräknar den slutliga kostnaden till 3-6 miljarder kronor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS