Åh f-n, det hade jag ingen aning om!

Vindkraftsindustrin bygger inte för att värna om "klimatet". Inte heller för att säkra elförsörjningen till svenska folket och vårt näringsliv.

Publicerad

För att kunna ge arbetstillfällen och konkurrera behöver Svenskt näringsliv dessutom säker energi 7/24, inte bara när det blåser. Nej, Vindkrafts bolagen drivs som alla andra företag - i vinstsyfte. Något annat vore väl konstigt och heller inte "hållbart" för investerarna? Möjligtvis så blir det en kortsiktig vinst för svenska skogsindustrin. SCA, Holmen och Sveaskog kan med mantran "grön energi" och utan konsekvensanalyser skövla skog och upplåta sin mark till utländska VKV investerare. "Klimatet" används som argument för vad som kommer att gå till historien som en av de största miljöskandalerna. Industriell Vindkrafts exploatering är de facto ett energipolitiskt fiasko. VKV utbyggnaden är subventionerad av svenska folkets skattemedel för att i den "gröna" processen sälja elen via PPA avtal, där vinsterna går via storbanker i Luxemburg och Zürich till konton i Panama... Pappersbolaget Vindkraft AB med 50 000 sek i kapital, noll anställda och styrelsen bosatt utomlands har inget ansvar för den miljö, natur och samhällsförstörelse som nu sker. Sverige kommer att stå med $pringnotan. Att VKV bolagets handplockade jurister och skatteplanerare kommer se till att de röda siffrorna inte syns i deras balansräkning behöver man inte vara nationalekonom för att förstå. Inte heller att de "röda siffrorna" istället kommer att synas i vår stadsbudget. Men det är inte de värsta. Att återställa vårt demolerade riksarv, vårt ekosystem, folkhälsan och vår demokrati finns det inga pengar i världen som kan reparera eller ersätta. 65% av all VKV i Sverige ägs idag av utländska storbolag från b la Kina, Tyskland och Israel. Något som även fått Försvarsmaktens FOU att reagera med tanke på landets säkerhet. Inte en dag försent, men frågan är huruvida Svenska Försvaret skall hinna stå emot miljardindustrins makt & politiska lobby krafter? Med kunskap och erfarenhet växer motståndet mot industriell Vindkraft. Detta har gjort till att vår sittande regering i all hast t o m lagt in ett förslag att ta bort det kommunala vetot och med det även sätter både Sveriges grundlag och demokrati ur spel.  Som regeringens utredare Lise Nordin (mp) skrev på Facebook!

"Det är inte frågan om, utan hur vi skall ta bort det kommunala vetot som skall utredas. Samtidigt har man utsett en fd Vindkraftsplanerare att snabbutreda miljöbalken. Detta för att tillståndsprocessen skall bli säker och enklare för de utländska investerarna. Sist men inte minst så utreds regleringen av artskydds förordningen! Varför denna brådska? För de sakkunniga invånare som hunnit sätta sig in i ämnet så är det glasklart! Allt skall hinnas med innan hela svenska folket hunnit vakna och före valet 2022 🇸🇪.  Âh f-n, och jag som trodde att Vindkraft var grönt!  

Mvh,  Madeleine Staaf 

Powered by Labrador CMS