Vy över Gärdessjön. Det är här på höjderna mot Åreskutan och Offerdalsfjällen som Affloardal Energi och Vattenfall vill bygga vindkraft.
Vy över Gärdessjön. Det är här på höjderna mot Åreskutan och Offerdalsfjällen som Affloardal Energi och Vattenfall vill bygga vindkraft.

Vindkraftföretag bjuder in Krokoms politiker till seminarium inför beslut om vindkraftplan – mötet stängt för media

KROKOM (JT) Turerna fortsätter runt vindkraftsplanerna i Offerdal. Bolaget Affloardal Energi som hotar stämma kommunen för påstått avtalsbrott ska på tisdagen den 1 juni hålla ett vindkraftsseminarium för politikerna i kommunfullmäktige. Mötet är stängt för allmänheten och media. Bakom mötet står också Vattenfall.

Publicerad Senast uppdaterad

Det anmärkningsvärda är att en av kommunens egna tjänstemän Ole Rönning Kristiansson står som en av talarna på seminariet. Han ska tala om ny elintensiv industri som söker förnybar energi. Något som han själv säger han inte tillfrågats om.

I inbjudan till KF-ledamöterna står det att seminariet genomförs i överenskommelse med fullmäktige ordförande Gunnar Hellström (C).

Vi fick först frågan från Vattenfall om de fick bjuda in Centern till ett informationsmöte, sedan fick jag frågan om Vattenfall och Affloardal Energi kunde bredda och bjuda in alla politiker i kommunfullmäktige. Det är givetvis frivilligt för politikerna att deltaga, säger Gunnar Hellström.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS