Anna Berkestedt Jonsson är socialchef i Krokoms kommun där det i veckan konstaterats två fall av covid-19 på ett särskilt boende.

Två fall av covidsmittade på Hällebo i Offerdal

OFFERDAL (JT) Två fall av covidsmittade har konstaterats på äldreboendet Hällebo i Offerdal. Det är två boende som konstaterats med covid-19. Kommunen har återinfört besöksrestriktioner för att minska smittspridning.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var i måndags som en boende uppvisade symptom på covid19 och senare testades positivt. Efter det att smitta konstaterats på boendet har tester genomförts på samtliga av de boende som varit i kontakt med den drabbade, samt på personal.

– Nu har vi fått svaren från testerna som gjorts på de boende och vi har ytterligare ett fall med konstaterad smitta, säger Anna Berkestedt Jonsson, socialchef på Krokoms kommun.

Svaren på testerna som gjorts på personalen väntas senare i veckan. Krokoms kommun har nu vidtagit åtgärder för att begränsa smittspridningen. Bland annat råder besöksförbud på boendet och Regionens smittskyddsenhet har kopplats in för smittspårning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS