Viljan att bli begraven i kommunen man föddes i är stark.

Viljan att begravas i hembygden stark

RAGUNDA (JT) Många människor som en gång flyttat från länet väljer att flytta hem igen inför den allra sista resan - den till efterlivet.

Publicerad

Per Bergvall driver Hammarstrands begravningsbyrå och berättar om varför han tror att viljan att komma hem igen är så stark för folk som en gång flyttat härifrån.

– Jag tror att många människor som lever ett singelliv har en önskan om att komma tillbaka till en familjegrupp i hembygden. Att få komma tillbaka in i ett sammanhang om man kommer från en Jämtlandskommun och kanske har bott ensam i storstaden är viktigt för människor. Då vill man gärna tillbaka till hembygden, säger Per Bergvall.

Per Bergvall har drivit Hammarstrands begravningsbyrå i tre år och har på den tiden inte märkt att intresset ökat för att jordfästas i hembygden men han säger att det alltid har funnits en sådan vilja för människor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS