Ett helt långbord uppdukat med Bonniers-fakturor för drygt 1,2 miljoner kronor! Här blir de granskade av JT:s lokalredaktör för Krokom.

Krokoms kommun annonserade för över 1 miljon – bla i Örebro, Södertälje, Nynäshamn

KROKOM (JT) Krokoms kommun har under ett år, från juli 2020 till juli 2021, köpt annonstjänster av Bonnier News Local AB för en bra bit över en miljon kronor. Inköp gjorda utan upphandling. Bland annat har Bonnier News Local i Gävle fakturerat för Facebook-annonsering och redaktionella annonser i tidningar i bland annat Södertälje, Nynäshamn och Örebro.

Publicerad Senast uppdaterad

Jämtlands Tidning har gått igenom kommunens inköp av annonstjänster under perioden juli 2020 till och med juli 2021. Under de tolv månaderna har Krokoms kommun köpt annonstjänster av Bonnier News Local AB för 1 252 000 kronor. Bolaget har skickat 35 fakturor för olika tjänster. Det är en räcka av olika saker som effektkampanjer, employerbranding, olika natives, traditionella redaktionella texter, ibladning med mera. Den största kostnaden är på över en halvmiljon och har lagts på distribution och ibladning av kommunens egen tidning ”Vårt Krokom” som distribueras i Östersundspostens gratistidning i Jämtland.

Beställare av annonstjänsterna är Åsa Sjödin, som är Krokoms kommuns kommunikationschef.

– Syftet med annonserna har främst varit rekrytering och varumärkesbyggande, lyfta fram våra medarbetare och varumärket, Krokoms kommun, säger hon. Kommunikationschefen har också gjort riktade annonseringar i lokaltidningar i Södertälje, Sundsvall, Örebro och Nynäshamn.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS