Olle Björkebaum startade 15 juli en ny hemsida där medborgare kan protestera mot utvecklingen av Busstorget. Foto: Privat

Namninsamling på hemsida mot planerna för Busstorget - nästa steg kan bli folkomröstning

ÖSTERSUND (JT) Idag går tiden för överklagande av detaljplanen för Busstorget ut och flera aktörer har utnyttjat tillfället. Ett annat initiativ har tagits av Olle Björkebaum tillsammans med Stadsmiljögruppen.

Publicerad Senast uppdaterad

JT har tidigare rapporterat om Stadsmiljöguppens och arkitektstudenten Olle Björkebaums kritiska synpunkter på de ombyggnadsplaner som finns för Gustav III Torg (Busstorget). Nu har de även tagit initiativ till en hemsida (www.stadsmiljogruppen.com) där det finns möjlighet att göra sin röst hörd och protestera mot den detaljplan som antogs 21 juni 2021 och som gör det möjligt för Diös och Östersunds kommun att bygga hotell, kontor och bostäder på torget.

-Den är tänkt att sondera terrängen kring hur stort intresset för frågan om torget egentligen är. Utifrån hur stort intresset är får vi se hur vi kan gå vidare, säger Olle Björkebaum.

Om det är ungefär 5000 som protesterar kan det bli aktuellt med en folkomröstning, men om det bara är några hundra som gör sin röst hörd på detta vis blir det inte aktuellt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS