Elintensivt EU projekt för drygt 23 miljoner utan resultat efter halvtid

ÖSTERSUND/KROKOM (JT) Just nu pågår ett EU-projekt kallat Power Region. För 23 miljoner kronor ska det attraheras elintensiv verksamhet till länet. Men efter halvtid har det inte genererat något alls.

I september 2019 startade ännu ett stort EU-projekt i länet, som fortfarande efter drygt ett och ett halvt år är okänt för de flesta och det har inte gett något märkbart resultat för regionen. Totalt ska nästan 23 miljoner spenderas till projektslut som är siste december 2022. I ansökan står det att de uppskattar ”sannolikheten för flera etableringar som synnerligen god.”

Projektledare är Viktoria Winberg sedan ett år. Hon arbetar heltid tillsammans med affärsutvecklaren Pär Hägglund och en deltids controller. Viktoria Winberg kommer närmast från tidningsvärlden där hon arbetat med olika projekt och hon är journalistutbildad.

– När vi vet att vi har en etablering på gång då ska olika aktiviteter genomföras, vi har ganska mycket möjligheter att ge stöd till företag och studieresor, säger Viktoria Winberg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS