Händelsen med sexuellt utnyttjad elev utagerad enligt Birka folkhögskolas ledning

KROKOM (JT) Region Jämtland Härjedalens rapport om en lärare som utnyttjat en elev sexuellt på Birka Folkhögskola visar att skolan vidtagit de åtgärder som faller inom juridiken. Ann-Kristin Jonsson som är ny rektor anser därmed att frågan är utagerad.

Publicerad

Som Jämtlands Tidning tidigare berättat är flera av skolans elevorganisationer kritiska till skolledningens hantering av ärendet där en av studenterna utnyttjades sexuellt av en 20 år äldre lärare. Eleverna efterfrågar en omplacering eller ett avskedande av läraren som arbetar kvar på skolan.

Nu har Jämtlands tidning tagit del av den rapport som personalavdelningen på Region Jämtland Härjedalen sammanställt med anledning av händelserna. Av rapporten framgår det att skolledningen vidtagit de åtgärder som varit möjliga utifrån lagstiftningen.

När den utsatta eleven genom kuratorn berättade om händelserna kontaktade arbetsgivaren en jurist på SKR Sveriges kommuner och regioner. Enligt dennes bedömning har det som skett inte varit olagligt. ”Två myndiga personer som har fattat ett gemensamt beslut, eftersom läraren inte är hennes lärare, ej betygsättande så uppstår inget beroendeförhållande,” konstaterar juristen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS