Annette Jansryd klappar om getterna som är en korsning mellan Afriksansk dvärgget och Jämtget. En av dessa har redan fått en killing.

Gårdsliv en framtida besöksnäring

KROKOM (JT) Nu sjuder gårdslivet på Sunnanå gård i Åflo igen. För snart två år sedan flyttade familjen Annette och Claes Jansryd med sina tre barn in på gården och fyllde den med djur och gårdsliv.

Publicerad

Här finns getter, höns, minigrisar, hundar, katter, gäss, får och hästar. När vi går runt i hagarna och stallen kommer alla djuren fram och hälsar nyfiket. Ett riktig Bullerbyn med hagar för alla typer av djur och ett riktigt eldorado för djurälskare. Det var också tanken med livsstils bytet när familjen genom Projekt Kaxås flyttade till gården för snart två år sedan.

– Vi har en idé om att öppna gården för besökare och får förfrågningar från barnfamiljer som vill uppleva och umgås med djur, men sedan kom pandemin och det gör att vi har fått avvakta med den idéen. Men den finns där fortsatt, säger Annette Jansryd.

Men familjen har smygstartat, som många i dessa tider, finns det nu möjlighet att ta del av livet på gården digitalt. I Facebookgruppen ”Gaardslivet2020” kan man följa när fåren får lamm, hönsen kycklingar och getterna killingar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS