Vindkraftindustrin måste betala för sig!

Den hysteriska utbyggnaden av vindkraft som nu pågår främst i norra Sverige måste ifrågasättas.

Publicerad

Till exempel skriver Kungl. Vetenskapsakademiens Energiutskott: Meningslös satsning på vindkraft. Att en gigantisk vindkraftsutbyggnad genomförs i ett land som Sverige, som redan har ett väl fungerande och fossilfritt elsystem, är obegripligt. Pengarna borde i stället läggas på att minska utsläppen i transportsektorn.

Idag ödeläggs enorma tidigare orörda naturområden i stora delar av Norrland, för en utbyggnad, som ifrågasätts av berörd befolkning och alltså även av Vetenskapsakademien.

Historiskt började stölden av Norrlands naturtillgångar då stora skogsbolag köpte upp privat skog för rena struntsummor. Senare kom kapital söderifrån, som exploaterade våra älvar, och där ersättningarna idag i form av bygdemedel är rent skrattretande. Om Ragunda kommun legat i Norge skulle kommunkassan årligen förstärkts med 190 miljoner. Nu är Ragunda i stället en av Sveriges fattigaste kommuner, med dessutom en av de allra högsta kommunalskatterna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS