Magnus Hansson, som jobbar med IT på ett större IT-bolag, efterfrågar bättre tydlighet i det nya EU-projektet dRural. Ingen förstår vad som ska göras eller vad målet är.

Nytt EU-projekt för 150 miljoner utan resultatmål - "Flum" menar IT-expert

Ett stort EU-projekt på 150 miljoner med huvudkontor i Spanien har nu landat i länet och i Krokom, flera hundra mil därifrån. Nästan 20 miljoner går till länet varav fyra miljoner till Krokoms kommun.

Publicerad

Det beskrivs med ord som ”ekosystem”, ”unik, ny digital plattform”. Men det är högst oklart hur pengarna ska användas och vad de ska resulterar i för medborgare och företag.

Det nya projektet har fått namnet dRural och ska pågå i tre år. Det tycks vara en skrivbordsprodukt från Bryssel, ett Horizon-projekt, pengarna kommer från EU’s ramprogram för Forskning och Innovation.

Vad projektet ska resultera i går inte att få svar på, det framgår varken av EU-informationen eller de i länet som utsetts att styra över detta – Krokoms kommun, regionen och Peak Innovation. Det är svårt för en utomstående att förstå vad dessa pengar ska resultera i för nytta för landsbygden, för människor och företag som lever och bor där.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS