Det är ödsligt och leksakerna är översnöade på Rötvikens förskola. När Jämtlands Tidning är på besök är det bara personal på förskolan men inga barn.

Inga barn på förskolan i Rötviken men ändå bra bygga nytt

Barn- och utbildningsnämndens beslut att bygga en ny skola och förskola i Rötviken skapar konflikter och förvirring i byarna i området. En del tycker det är ett bra beslut medan andra är kritiska. Men var är förskolebarnen? När Jämtlands Tidnings kom till Vikebo förskola i Rötviken fanns det inga där alls.

Publicerad

I nuläget hyr kommunen förskolan i Rötviken av en privat fastighetsägare i Upplands Väsby för 200 000 kronor per år. Enligt tjänstemännens schablonberäkning handlar en ny förskola och skola om en investering på minst 20 miljoner kronor för Krokoms kommun och dess skattebetalare och en ökad kostnad om 655 000 kronor per år jämfört med nuvarande upplägg.

Karin Jonsson, kommunalråd (C) har i en tidigare intervju berättat om vinsterna det ger med att bygga nytt, bland annat samordning av personal. Pengar saknas inte heller, de finns i samhällsbyggnadsenhetens budget.

Enligt Karin Jonsson rådet det en inflyttning till området av unga familjer och för att klara framtidens växande elevunderlag behövs en ny skola. Men några siffror på hur många nya familjer som flyttat till området kan Karin Jonsson inte uppge.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS