Wannisa visar en nybakad smörgåstårta som hon bjöd på.

Wannisa i Krokvåg gör bästa smörgåstårtorna

Det finns många unga tjejer som mer eller mindre kan trolla med sina händer och bland annat göra fantastiska bakverk. En tjej som heter Wannisa Sribunrueang är utbildad kock och endast 23 år, bor sedan drygt ett år tillbaka i Krokvåg i östra Jämtland, och gör underbara smörgåstårtor.

Publicerad

Wannisa berättar att hon är självlärd vad gäller att göra smörgåstårtor och det var till lilla dotterns dop för drygt ett år sedan som hon gjorde två tårtor som slog väl ut. En med skaldjur och en med skinka som gästerna tyckte mycket om så på den vägen är det nu och det kommer beställningar med jämna mellanrum, berättar Wannisa.

Wannisa berättar vidare att hon kom till Sverige från Thailand när hon var 7 år, flyttade till Offerdal där hon är uppväxt och bodde till för något år sedan tills hon flyttade mot Östersund och sedan vidare till Krokvåg där paret nu bott i drygt ett år och stortrivs.

-Egentligen är jag ju kock och vill helst jobba med det, men i dessa coronatider är det svårt att få tag i ett fast kock-jobb och då passar det ju att jag kan odla min hobby och baka smörgåstårtor. Det har blivit några beställningar till dop, födelsedagskalas och så vidare, och kanske det blir mer av det framöver menar Wannisa.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS