Det är oklart var Harald Tirén från Hoverberg befinner sig. 80-åringen är 175 cm lång, har smal kroppsbyggnad och har en framåtlutad kroppshållning. Han har gråvitt hår. Polisen tar tacksamt emot tips från allmänheten om observationer av den försvunne mannen. Har du gjort några iakttagelser av mannen, kontakta polisen på telefonnummer 11414. Vid pågående iakttagelse, ring 112.

80-årige Harald försvunnen sedan i onsdags
– Vi vill få hjälp med att finna vår far, säger syskonen

HOVERBERG (JT) Sedan i onsdags är 80-årige Harald Tirén försvunnen från sin bostad i Hoverberg. Sedan i torsdags har polis och Missing people sökt i närområdet efter mannen.

Publicerad Senast uppdaterad

­­­Under lördagen sökte 80 personer och 40 personer på söndagen organiserade av Missing people.

– Tyvärr har vi inga fynd från helgen sökinsatser. En patrull jobbar kvar tills mörkrets inbrott, berättade Mikael Stenberg, insatsledare hos Missing people i söndags sen eftermiddag.

Hur har ni letat?

– Vi har utgått från hemmet i Hoverberg. Stora delar av två km radie och i vägarnas närområde, berättar Mikael.

Hur är känslan?

­– Vi skulle behöva söka över ett större område för att kunna utesluta att han finns här. Nästa steg skulle vara skallgångskedjor, men det kräver otroligt mycket mer folk. Förklarar Mikael Stenberg, Missing people insatsledare.

Vad kan allmänheten hjälpa till med i nuläget?

– Jag hoppas att man i Hoverberg håller koll på sina lador och uthus. Kolla igenom ordentligt. När organiseras nästa sökinsats?

– Om vi får in tips kommer vi att dra igång en insats så snart det bara går, säger Mikael Stenberg, Missing people insatsledare.

Vad vet polisen om själva försvinnandet?

– Mannen kan ha varit ute på promenad eller tagit en skidtur, menar Fredrik Johansson gruppchef lokalpolisområde Östersund.

Har ni fått in tips som gett något i sökandet?

– Vi får tips då och då. Nu lägger vi pusslet runt en tidsaxel för att kunna veta var vi ska leta, förklarar Fredrik och tillägger. Vi vill ha all hjälp vi kan få med tips om den saknade mannen, poängterar Fredrik Johansson gruppchef lokalpolisområde Östersund.

Haralds fyra barn är samtliga på plats i Hoverberg och är aktiva i sökandet efter pappa.

­– Vi har sökt på många ställen i Hoverberg och även i de skogar han och jag jagat i alla år, säger Kajsa Tirén som bor i Vallentuna.

Vad vet ni om er fars försvinnande?

– Den senaste observationen var att han i onsdag stod och liftade mot norr längs 321:an i Hoverberg. Han kan ha åkt till Myrviken eller Östersund eller ännu längre, fruktar storasyster Kajsa och tillägger. Vi behöver få veta om någon skjutsat pappa.

Har ni kunnat se vad Harald haft för sig innan han försvann?

– Det finns tecken om att han kan ha tagit en skidtur. Vi behöver få hem far oavsett. Ovissheten är hemsk. Om folk kan hålla ögonen öppna och se om de ser honom vore det underbart. Vi vill gärna ha hjälp av alla som har möjlighet att hjälpa till, vädjar syskonen genom Kajsa Tirén.

Det är oklart var Harald Tirén från Hoverberg befinner sig. 80-åringen är 175 cm lång, har smal kroppsbyggnad och framåtlutad kroppshållning. Han har gråvitt hår.

Polisen tar tacksamt emot tips från allmänheten om observationer av den försvunne mannen. Har du gjort några iakttagelser av mannen, kontakta polisen på telefonnummer 11414. Vid pågående iakttagelse, ring 112.

Powered by Labrador CMS