Ida Svedberg, Hanna Lalander och Amanda Hammarfjäll Larsson visar upp den nyinköpta 3D skrivaren och en snögubbe som elever fått prova att skriva ut.

Entusiastisk lärare i Mörsil tar skolan in i framtiden med 3D skrivare

MÖRSIL(JT) De flesta tycker att det är lättare att lära sig om man även får prova en ny färdighet praktiskt och inte bara lära sig i teorin. Det har teknikläraren på Mörsil skola tagit fasta på och införskaffat en 3D skrivare.

Publicerad

Jesper Inegård har jobbat på skolan sedan 2015 och dom senaste året som teknik- och mattelärare. JT undrar hur han kom på detta med att köpa in en 3D skrivare.

– Jag har arbetat med att elever fick i uppgift att bygga kända byggnadsverk. Det tog väldigt lång tid och eleverna blev inte heller så nöjda med resultatet. Det var svårt att forma till det som de ville ha. Då tittade jag på alternativ där 3D skrivaren är en.

Jesper själv är mycket intresserad av ämnet och STEM undervisning (science, technology, engineering, mathematic) som är mer vanligt i USA.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS